0
0
0
0
0

Sanne Bierens (1962) is registerpsycholoog/ kinder-en jeugd NIP, gezondheidszorgpsychologe BIG, EMDR therapeut en orthopedagoge (opvoedkundige). Zij heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden en behandelen van ouders, gezinnen en kinderen met ontwikkelingspsychologische problemen en opvoedingsvragen.

Sinds een aantal jaren begeleid en behandeld zij ook volwassenen.

In 2002 startte zij de praktijk voor opvoedingsvragen in Haarlem met het doel laagdrempelig, preventief en zo concreet mogelijk hulp te kunnen bieden aan ouders en hun kinderen. Zij heeft in die jaren ‘allround’ gewerkt en zich gespecialiseerd in oplossingsgerichte, cognitieve, doelgerichte therapie, waarin ruim plaats is voor de krachten van het kind. Haar deskundigheid ligt vooral in het werken op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling: o.a. zelfbeeld en zelfvertrouwen, angst- en dwangklachten, verliesverwerking of trauma en sociale vaardigheden.

Daarvoor heeft zij ruim 10 jaar in de hulpverlening gewerkt (Medisch kleuterdagverblijf, schoolbegeleidingsdienst, kinderpsychiatrie, pleegzorg) en een aantal jaren radioprogramma’s over opvoeding en onderwijs gemaakt. Ze werkte regelmatig mee aan tijdschriftartikelen over opvoeding, schreef een jaar lang columns voor het blad Kinderen en adviseerde bij het schrijven van het boek: “Hét peuter-opvoedboek over: Slapen, eten en luisteren” (2004, Jonge Gezinnen).

Sanne Bierens is getrouwd en moeder van 3 kinderen.